Czujniki parkowania nie działają problem z sygnalizatorem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mmmad
    Classic
    • 2012
    • 33

Zamieszczone przez Damianjg
    Zamieszczone przez 13karolss
    na trojce ??? ale na 3 biegu czy na drodze nr 3 ??
    Tak droga nr 3 idealnie sie do tego ndaje
    I należy słuchać również trójki (radia3)
    Gasolina
  • pawelpap
    Ambiente
    • 2010
    • 182

Witam! Zakupiłem dziś w końcu wymarzone auto Skodę Octavie 2 tylko jest problem z czujniki parkowania , czujniki po włączeniu na radiu od razu gaśnie i nie działa, koleś który sprzedawał auto powiedział że jest to problem z jakąś kostką od sygnalizatora / brzęczyka która jest z tyłu gdzieś w boku zderzaka, prośba do starych wyjadaczy , bo nie mogę nigdzie jej znaleźć na necie... jak to się dokładnie fachowo nazywa abym mógł to kupić... ? Aha podłączany był na serwisie i wyszedł dokładnie ten błąd " Brzęczyk ostrzegawczy sygnalizacji przy parkowaniu - H15- , Przerwa / zwarcie z masą / Statyczna "

[ Dodano: Nie 14 Lis, 10 18:28 ]
    może to troszkę pomoże , w sobotę rozebrałem część O2 , czujniki z tyłu wydają się być sprawne, centralka ta na nadkolu też wydaje się być ok... z obserwacji jakie zauważyłem parktornik tak jakby działał ale... wygląda to tak że gdy pojawi się jakaś przeszkoda z tyłu zauważa to, chce się włączyć pojawia się samochód na radiu i w momencie gdy ma piknąć wyłącza się, tak samo jest gdy wrzucam wsteczny... tak więc wydaje się to być problem z głośnikiem sygnalizującym albo z kabelkiem który do niego prowadzi... jakieś pomysły jak to sprawdzić ... ?

[ Dodano: Pon 15 Lis, 10 19:35 ]
    Temat zamknięty jednak vag nie kłamał... brzęczyk był spalony...

Komentarz

Pracuję...